Avui us volem parlar dels envasos reciclables per alimentació. Existeixen molts tipus diferents d’envasos. Quan anem a fer la compra, podem veure que no tots són iguals, i cadascun té les seves pròpies característiques.

Concretament, en aquesta entrada al blog d’avui, us volem parlar dels envasos ecològics.  Els recipients ecològics d’aliments són beneficiosos tant per la societat com per al medi ambient.

La nostra empresa de packaging compta amb totes les garanties de seguretat per l’ús quotidià d’aquests embalatges amb la possibilitat d’utilitzar-los de nou o reciclar-los al final de la seva vida útil. A Tecno Europa, disposem d’unes safates de cartró biodegradables que porten un tractament antigreix i antihumitat. Aquestes, són vàlides per fruiteria, xarcuteria i carnisseria, així com envassos fets amb fibres naturals com per exemple la canya de sucre, la palmera, el bambú etc

El principal avantatge d’utilitzar aquests tipus d’envasos és minimitzar l’impacte sobre el medi ambient. Aquest ja està molt castigat per l’ús dels envasos fabricats amb plàstics i és responsabilitat de cadascú canviar aquesta sobreexplotació del plàstic. A més a més, els envasos ecològics no transfereixen toxines als aliments que contenen, provinents del mateix material amb el qual estan dissenyades. Aquests envasos han de ser dissenyats pensant en que seran reutilitzats, i per aquest motiu han de comptar amb les mateixes garanties ecològiques i sanitàries des del primer fins a l’últim ús.

El 80% de les empreses que es dediquen a fabricar aquest tipus d’embalatges, utilitzen materials plàstics biodegradables. Aquests nous materials, coneguts com a bioplàstics i que procedeixen de monòmers naturals polimeritzats sintèticament, compleixen amb la funció de protegir el contingut i són econòmicament viables i sostenibles.

Recordem, que el Parlament Europeu, ha aprovat recentment, la prohibició dels plàstics d’un sol ús a partir del 2021. Per tant, és molt important anar acostumant-nos a utilitzar cada cop més, aquests envasos reciclables i reutilitzables.

Estem a l’era de l’anomenat “eco-packaging”. Els consumidors cada cop més són més exigents i hi ha molta més consciència amb el tema de la sostenibilitat i la cura de la salut a través dels aliments. Aquest fet, repercuteix directament a la indústria de la qual formem part. Des de Tecno Europa creiem que és molt important, adaptar-nos, com a fabricants i com a consumidors, a les exigències de la cultura del reciclatge i la reutilització amb totes les garanties.

 

 

Tags: ,