Avui dia el plàstic és un material força quotidià que s’utilitza per a gran part de sistemes d’empaquetament de productes, com els de l’alimentació fins al punt que no ens crida l’atenció veure’l per tot arreu.

També hauràs sentit molt a parlar sobre els diferents tipus d’envasos i el seu reciclatge però no sempre queda clar, ja que hi ha molts tipus de plàstics, símbols, números… i això encara fa confondre més al consumidor. Per tant, quedem-nos amb l’important. Dues de les diferències entre els plàstics deriven directament del reciclatge, parlem dels termes reciclables i reciclats:

Reciclables: indica que un producte ha estat fabricat amb un material plàstic que desprès d’haver complert la seva finalitat inicial pot passar a un nou procés de transformació originant nous productes.

Reciclats: indica que el producte ha estat fabricat amb una matèria primera recuperada.

En una altra categoria hi ha els plàstics convencionals, però atenció! Aquests plàstics també poden ser reciclats! Al 2021 la bossa de samarreta de nansa haurà de tenir com a mínim un 70% de material reciclat. La mesura de gruix del material es mesura en micres i en aquest cas per llei, aquesta bossa ha de contenir un mínim de 70 per cent de material reciclat i les micres seran 50 com a mínim

Ara una mica més complexe…

Els bio-plàstics: tenen les mateixes propietats dels plàstics convencionals, però es diferencien per tenir com a matèria primera fonts renovables com la soja, el midó d’arròs, blat de moro, patata, canya de sucre, la mandioca… Per tant, l’única diferència és l’origen renovable i vegetal de la matèria primera.

Plàstic biodegradable: és aquell que al acabar el seu cicle de vida pateix un procés de compostatge de més de  180 dies per l’acció de microorganismes, sota una sèrie de condicions específiques de calor, humitat, llum i oxigen. En general, aquest producte deriva de fonts vegetals com la cel·lulosa, el midó, etcètera. Aquests plàstics es reciclen i solen ser d’un sol ús i van al contenidor marró.

Com pots veure, hi ha molts tipus de plàstics, fins i tot més dels que esmentem en aquest post, tot i que dels que n’hem parlat són els més comuns i els més coneguts. Els coneixies tots?

Sigui com sigui és molt important que col·laboris en la cura del medi ambient i reciclis els plàstics, siguin de la mena que siguin amb un gest tant senzill com abocant-los al contenidor que correspongui un cop ja no tinguin més vida útil.

Descobreix més de tot el que fem al nostre web:  https://www.tecnoeuropa.cat/cataleg/

Tags: ,