En el post d’avui us volem parlar dels envasos de porexpan. Es tracta d’un tipus de material que no es pot reciclar. Des del mercat d’empreses d’envasos alimentaris hem hagut de buscar alternatives més ecològiques.
Com hem comentat en altres posts, actualment, en l’àmbit europeu s’estan aplicant polítiques cada cop més estrictes quant als productes fabricats amb materials no reciclables ni compostables. I des del mercat dels embalatges alimentaris, n’hem de ser conscients i buscar alternatives. Encara que les quantitats de porexpan que es tiren a les escombraries són una mica menys, en comparació, al plàstic, els experts en medi ambient, asseguren que l’impacte ambiental d’aquest material és molt gran. Sobretot quan arriben als oceans i els peixos ho ingereixen provocant-los greus lesions als intestins.
El procés per poder reciclar el porexpan, és molt complicat. De fet, no s’ha pogut comprovar que sigui possible el reciclatge 100% d’aquest material. A causa del procediment de fabricació i als materials químics utilitzats, impedeix poder donar-li una altra forma i poder-lo reciclar. Per no dir que poden tardar desenes d’anys en degradar-se si acaba en qualsevol entorn natural.
A TecnoEuropa, fa anys que no treballem amb aquest tipus de material. Apostem per utilitzar alternatives com les safates de canya de sucre, o materials compostables o bé de cartó reciclat.
Els envasos de canya de sucre, són, ara per ara, l’alternativa més ecològica i sostenible que existeix. Gràcies al seu origen vegetal, són compostables al 100%. Es fabriquen amb el residu fibrós que es genera després de l’extracció del suc de la canya. D’aquesta manera són completament naturals i és considerada l’alternativa natural al petroli.
Tags: Medi ambient, porexpan, reciclabes