La Unió Europea ja ha posat data per a acabar amb el plàstic d’un sol ús. Hem passat de la fase de conscienciació a la de la prohibició directa. L’objectiu és potenciar encara més les famoses tres R: Reciclar, Reduir i Reutilitzar. Des de Tecnoeuropa ja estem treballant per arribar a l’1 de gener de 2021 amb tots els nostres productes adaptats a la directiva europea.

Comencem pels més bàsic. Quins productes ja no es podran vendre a partir de 2021?

  • Coberts, gots i plats de plàstic d’usar i tirar
  • Bosses de la compra tipus samarreta
  • Bosses transparents per a les compres a granel del supermercat
  • Bastonets de cotó.
  • Envasos de poliestirè expandit per al menjar ràpid i recipients per a begudes
  • Palets per als globus
  • Palets per a remoure begudes calentes

Consulta aquí el BOE per veure exactament què diu la directiva.

Tots aquests productes que estaran prohibits a partir de 2021 conformen el 70% de totes les deixalles que s’acumulen actualment pel seu lent procés de descomposició.

El plàstic no estarà prohibit completament a partir aquesta data, però sí que aquell que es fabriqui per a transportar productes haurà de tenir com a mínim el 70% de plàstic d’origen reciclat.

A més, hi ha altres productes que no estaran prohibits, però estaran obligats a informar al seu envàs del mal que provoquen els plàstics al mediambient, com passa amb els paquets de tabac i els seus efectes nocius per a la salut. Es tracta dels filtres de plàstic per fumar, les tovalloletes humides i les compreses. De fet, la llei obligarà les empreses tabacaleres a assumir el cost de la neteja de les burilles, el segon article de plàstic d’un sol ús més present a les platges de la UE.

A Tecnoeuropa ja comptem amb paper d’alimentació amb plàstic biodegradable o de parafina vegetal, a més de safates de canya de sucre i altres materials compostables.

Tags: ,