El paper parafinat és una alternativa al tradicional paper plastificat que oferim també als nostres clients. La parafina, però, és un altre derivat del petroli –com el plàstic–, i per tant, no és reciclable. Per aquest motiu des del Grup Tecno hem potenciat la fabricació de paper parafinat però amb ceres d’origen vegetal.

Aquestes ceres provenen d’olis vegetals i es produeixen amb mètodes sostenibles. El Grup Tecno ha decidit apostar molt fort per aquest nou producte, que ja estem fabricant des de la nostra planta de Sant Boi de Llobregat, i estem a punt d’aconseguir el certificat europeu OK Compost, que certificarà oficialment que és un producte 100% compostable. La certificació l’està duent a terme l’única empresa europea autoritzada, TÜV Austria, i és un procés llarg de sis mesos, del qual ja estem en la recta final.

Quan tinguem el segell oficial de producte compostable d’aquest paper parafinat amb ceres vegetals, ja el podrem vendre a les grans cadenes de supermercats, que actualment encara estan gastant paper plastificat de polietilè. Aquestes grans cadenes ens estan demanant solucions ecològiques per als seus productes plastificats, per això és important comptar amb aquest segell oficial.

L’aposta de l’empresa, a més, no ha comportat grans canvis a la fàbrica, ja que utilitzem unes ceres vegetals líquides, i per això podem fer servir les mateixes màquines amb les quals fèiem el paper parafinat derivat del petroli.

A Tecnoeuropa comptem amb un altre tipus de paper per a l’alimentació respectuós amb el medi ambient: paper amb una làmina extraïble compostable. Aquest tipus de productes cada cop són més demandats pels nostres clients –supermercats i carnisseries–, conscienciats amb els criteris de sostenibilitat, i pensant també en la directiva europea que entrarà en vigor el 2021. De la mateixa manera, a Tecnoeuropa també comptem amb bosses compostables i safates compostables.

Tags: